


אפליות שכר בין המגזרים השונים
אפליה בשוק העבודה מוגדרת כהבחנה בין קבוצות חברתיות שונות שלא על בסיס שיקולים כלכליים טהורים (לדוגמה: על בסיס מין או דת), כלומר- כל אפליה שאינה על בסיס מעמד כלכלי.
אפליה נחשבת להנהגת שיטות שכר שונות שלא משיקולים כלכליים טהורים.
אפליות שכר בקרב בני מיעוטים:
"27% מהנשים הערביות בגילאי 64-25 עובדות לעומת 66% מכלל הנשים הישראליות" - כך עולה מדברי המשנה לנגיד בנק ישראל, קרנית פלוג, היום (א') בכנס החברה הערבית בישראל במכון ון ליר.
לפי נתונים שהציגה, שעור התעסוקה של נשים ערביות אומנם עלה בהדרגתית ממספר חד ספרתי בשנות ה-70, אך עדיין מדובר באחוזי השתתפות נמוכים מאוד. שעור הגברים הערבים המועסקים ירד בעקביות עד שנת 2003, אך מאז החל לעלות, וב-2010 הוא עומד על 71% לעומת 77% בקרב כלל הגברים בישראל.
אפליות שכר בקרב יוצאי אתיופיה:
יוצאי אתיופיה ללא ניסיון תעסוקתי הם כיום מקבלי השכר הנמוך ביותר בישראל, מעמד שבו נמצאו ערביי ישראל עד לעלייה האתיופית של שנות ה-80 וה-90 - כך עולה ממחקר חדש שערכו הכלכלנים ד"ר ארז סיניבר, דקאן בית הספר לכלכלה במסלול האקדמי המכללה למינהל, ופרופ' גיל אפשטיין מאוניברסיטת בר-אילן.
אפליות שכר בקרב מזרחים לעומת אשכנזים:
כשפרופ' מומי דהן התיישב לפני כמה חודשים לראות את "השד העדתי", סדרתו המדוברת של אמנון לוי, הוא הופתע מכך שהיוצר בחר להציג דווקא את מחצית הכוס הריקה. ברשותו של דהן כבר היו אז נתוני המחקר האחרון שערך על הפערים הכלכליים שבין אשכנזים למזרחים בישראל, ולפיהם הפער בהכנסות בין שתי הקבוצות - אף שעדיין קיים ומשמעותי - דווקא הצטמצם באופן ניכר ב-15 השנים האחרונות. ""זה לא שמחצית הכוס הריקה אינה קיימת", הוא מבהיר. "עדיין קיים פער לא זניח בהכנסות בין מזרחים ובין אשכנזים".

קטעים מספרה החדש של תמר גוז'נסקי "בין נישול לניצול, שכירים ערבים – מצבם ומאבקיהם"


© 2015 האתר נבנה על ידי שרון הודיה ונועה